Categorii
Secrete

7 Secrete Pentru Paste Grozave

Bucataria italiana este una din preferatele mele pentru ca este simpla, sincera si se bazeaza foarte mult pe calitatea ingredientelor folosite.

Pastele sunt preparate usor de facut, gustoase si ai nevoie de putine ingrediente pentru o masa delicioasa, si de cele mai multe ori rapida. De exemplu, o reteta simpla care-mi place mult sunt pastele AOP( aglio, olio e pepperoncino): doar usturoi, ulei si ardei iute.

„Secretele” mele pentru paste sunt urmatoarele:

1. Uleiul de masline

Folosesc de obicei ulei de masline grecesc, in special din Creta. Uleiurile de acolo sunt mai fine cu o aciditate redusa si placute la gust. Nu vrei un ulei amar sau prea acid, gusta din mai multe si ai sa intelegi despre ce e vorba.

2. Usturoiul

Incerc sa cumpar si sa folosesc doar usturoi romanesc, este mult mai gustos decat cel chinezesc. Cand il gatesc am grija sa nu ard ustoroiul in tigaie, atunci devine amar.

Daca vrei doar sa infuzezi uleiul cu usturoi, pune uleiul si usturoiul in tigaia rece la foc mic si dupa 4-5 minute poti scoate usturoiul din tigaie.

3. Tigaia

Am doua tigai Tefal Talent Pro si sunt geniale, le folosesc super des de vreo 2-3 ani si or sa ma mai tina inca pe atat. Au fundul foarte gros, se incalzesc uniform, marginile destul de inalte, mancarea nu se lipeste si se curata usor.

4. Pastele

Daca poti sa faci paste proaspete foarte bine, gustul pastelor proaspete este excelent. In ultima vreme am cumparat doar paste „la Molisano”, cred ca sunt cele mai bune de pe piata in acest moment.

5. Ingrediente putine

Gateste retete simple, 3-4 ingrediente sunt suficiente, trebuie doar sa le pui in evidenta.

6. Pastele se fierb „al dente”

Opreste focul cu 1 minut mai devreme decat scrie pe pachet si nu lasa pastele in apa, scoate-le imediat. Urasc pastele prea fierte – gustul se schimba si se rup foarte usor.

7. Amidonul

Adauga 3-4 linguri din apa de la paste dupa ce au fiert cateva minute in sos. Amidonul din apa va face mancarea un pic mai gustoasa.

 

Practic nu am nici un secret, sunt doar cateva lucruri de care tin cont de fiecare data cand gatesc si asta ma ajuta sa am un preparat bun de fiecare data.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *