Categorii
Retete

Calamari la Cuptor in Stil Mediteranean

Daca ai chef de o reteta rapida cu fructe de mare, aceasta este tocmai potrivita. Poti folosi si alte fructe de mare cum ar fi creveti sau carcatita dar si un filé de peste.

Ce ai nevoie:

  1. Calamari (curatati deja de preferinta)
  2. Cartofi albi, de preferat pentru copt
  3. Ceapa rosie
  4. Ardei gras
  5. Catei de usturoi, vreo 5-6
  6. Ulei de masline
  7. Crengute de rozmarin
  8. Kaizer afumat sau ceva similar, cam 80-100 gr
  9. Lamaie
  10. Masline

Cum procedam:

Setam cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.

Taiem cartofii rondele, ceapa o taiem mai mare si ardeiul cubulete.

Kaizerul se taie si el bucatele mai mari.

Intr-un vas de iena (de preferat) punem ingredientele de mai sus plus usturoiul pe care il lasam in coaja. Adaugam o crenguta sau doua de rozmarin si punem si cateva masline.

Peste toate punem un pic de sare si piper si adaugam 3-4 linguri de masline si amestecam bine ingredientele.

Punem tava la cuptorul preincalzit cam 20-22 de minute.


Dupa ce legumele s-au rumenit bine adaugam si calmarul, inca 10-12 minute.

Cand s-a facut scoatem din cuptor si stropim tot cu sucul de la jumatate de lamaie.

Pofta mare 🙂

 

 

 

Alex Dumitru

De Alex Dumitru

Ziua la computer si seara in bucatarie :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *