Categorii
Retete

Guacamole

Reteta originala provine din America Centrala si se pare ca Aztecii sunt cei ce au inventat-o, pe atunci reteta era doar cu avocado pasat, rosii, chilli si ceapa. Toate aceste ingrediente sunt originare din America Centrala dar cu timpul reteta a evoluat si la ingrediente s-au mai adaugat frunze de coriandru, ustoroi, suc de lime si altele.

In functie de ce am prin casa folosesc toate ingredientele astea mai putin coriandru, iese bun oricum ar fi.

Intr-un bol mic punem un avocado copt si il pasam cu furculita. (Aici un video cum se taie avocado)

Adaugam o jumatate de ceapa rosie mica taiata marunt, un pic de chilli, si un catel de usturoi zdrobit.

Apoi adaugam si o jumatate de rosie taiata cubulete, un pic de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Amestecam bine sa fim siguri ca totul este omogen.

La sfarsit pun un pic de zeama de lime(merge si lamaie daca nu ai) sa echilibrez un pic gustul si am terminat.

Pune pe paine prajita si ai un mic dejun copios.

In poza am folosit si niste creveti facuti cu o seara inainte. O combinatie interesanta este si cu un pic de branza de capra sau oaie pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *