Asta e o reteta simpla si rapida, as putea spune ca e o reteta clasica, n-ai cum sa dai gresi si are un gust grozav. Sa nu uiti de paine, o sa vrei sa intingi in sos.

Ce ai nevoie pentru doua portii:

  • Creveti congelati, eu ii folosesc de obicei pe cei de la Alfredo in casoleta neagra;
  • 5-6 catei de usturoi taiati subtiri, il recomand pe cel romanesc, este mult mai gustos;
  • Vin alb cam 100 ml. Mie imi place sa folosesc Sauvignon Blanc pentru se potriveste bine. Foloseste vin de calitate, nu prostii la 15 lei, gustul vinului influenteaza gustul sosului;
  • Unt de 80% grasime, o cincime dintr-un pachet;
  • 3-4 rosii cherry;
  • 1/2 lamaie;
  • patrunjel proaspat;
  • ulei de masline;

In tigaia rece pune ulei de masline cam 4-5 linguri si adaugi usturoiul taiat felii subtiri, focul sa fie mic spre mediu. Vrem ca uleiul sa se incalzeasca incet ca sa se poata infuza cu usturoiul.
Amesteci din cand in cand cam 3-4 minute, usturoiul sa capete un pic de culoare.
Adaugi unt cam o cincime din pachet si il lasi sa se topeasca usor si dupa asta adaugi crevetii care in prealabil au fost scosi din congelator si au stat afara macar 30 de minute.
Adauga vinul cam 100 de ml.
Amesteca din cand in cand si lasa crevetii sa fiarba incet cam 7-8 minute pana s-a topit gheata de pe ei si au inceput sa se coloreze frumos.

Adauga cele 3 rosii cherry taiate in doua si un pic de patrunjel taiat marunt.
Taie lamaia si stoarce un pic de zeama in tigaie, dar nu foarte mult, adauga sare si piper si amesteca bine.
Mai lasi 4-5 minute sau pana scade sosul la consistenta pe care o vrei si e gata.

Pentru paine iti recomand o bagheta dar poti sa folosesti orice fel de paine doresti. O tai felii si o ungi cu un pic de ulei de masline si o prajesti in tigaie un pic sau la aparatul de paine prajita. Poti sa faci si un sos de patrunjel: tai patrunjel marunt, adaugi ulei de masline si un pic de sare si le pui in mojar si il faci acolo. Ungi painea cu sosul asta si o pui la prajit.

Servesti in farfurii incalzite in prealabil cu un pic de patrunjel proaspat pe deasupra. Daca ai ales bine, vinul pe care l-ai folosit la sos va fi o companie placuta acestui preparat.

Pofta mare!

1
(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *